Nyt tiltag for talentudvikling

I forbindelse med at Odense Kommune skal forhandle ny aftale med Team Danmark, har Rune og jeg i den anledning – som I ved – i løbet af efteråret 2020 haft møder med klubber, uddannelsesinstitutioner, organisationer og kommunens Elite-idrætsråd. Vi forventer, at aftalen med Team Danmark bliver godkendt politisk i midten af januar 2021.

Vi havde undervejs også et par fællesmøder, hvor vi blandt andet drøftede mulighederne for at etablere et bredere og tættere samarbejde mellem de forskellige samarbejdspartnere, der er omkring Eliteidrætten og Talentudviklingen i Odense.

Vi kan heldigvis konstatere, at alle er enige om, at etablering af et nyt samarbejde ’Odense Talentudvikling’, er en god ide.

Vi er i gang med at lave en fælles hjemmeside, som kan fungere som én samlet fælles indgang til de mange gode tilbud og muligheder, der er i Odense. Det har været vigtigt for os, at få den i luften så hurtigt som muligt, og så derefter ’asfaltere mens vi kører’.

Tag derfor et kig på: www.odensetalentudvikling.dk

Odense samler talentudvikling og elitesport ét sted

Nyt tiltag samler overblikket over Odenses mange tilbud inden for eliteidræt og talentudvikling. Det skal gøre det nemmere for unge mennesker og deres forældre at træffe det rigtige valg.

Hvor bør jeg tage min uddannelse, hvis jeg samtidig skal holde fast i drømmen om en professionel karriere inden for fodbold, bordtennis, håndbold eller noget helt fjerde? Sådan spørger mange unge mennesker og deres forældre sig selv i øjeblikket, hvor der snart skal træffes vigtige valg om fremtiden.

Hidtil har det været op til familierne selv at danne sig et overblik over byens tilbud, men det ændrer Odense Kommune nu på med hjemmesiden www.odensetalentudvikling.dk. Den helt nye platform skaber nemlig sammenhæng i talentudviklingen i Odense og giver overblik over, hvilke muligheder der findes – uanset om det drejer sig om folkeskoler, ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser.

– Elitesporten er vigtig for Odense. Derfor er det vigtigt at gøre det nemmere for de unge mennesker, som ønsker at gå elitevejen inden for deres sportsgren. Det kan vi blandt andet gøre ved at styrke overblikket og hjælpe vores idrætstalenter med at træffe deres valg på det bedste grundlag, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

På hjemmesiden kan der for eksempel findes informationer om, hvilke skoler og uddannelser der tilbyder ordninger for sportstalenter. Det vil gøre det nemmere for familier at beslutte sig for, hvor det vil være bedst at fortsætte sin skolegang.

– Mange unge talenter skal i disse dage tage stilling til, hvilken ungdomsuddannelse de vil tage efter folkeskolen, og på den nye hjemmeside kan man også se, hvornår de forskellige skoler holder virtuelle informationsaftener. Det er vigtigt for vores talentudvikling i Odense, at vi har et sammenhængende miljø inden for elitesport, og det arbejder vi konstant på at udvikle – blandt andet med tiltag som dette, siger chef for Fritid og Folkeoplysning, Rune Bille.

www.odensetalentudvikling.dk er et lokalt samarbejde om eliteidræt og talentudvikling i Odense, der omfatter klubber og talentudviklingsmiljøer, skoler og uddannelsesinstitutioner, særlige boligtilbud, Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), specialforbund med aktiviteter i Odense, Team Danmark og Odense Kommune.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, By- og Kulturrådmand, tlf. 65 51 20 80

By- og Kulturforvaltningens pressetelefon: 65 51 20 80