GF Fondens 5. klasse skoleturnering 2022-23.

Så fik vi afviklet GF Fondens 5. klasse skoleturnering 2022-23.

Det blev en forrygende finale mellem de 4. klasser der havde kvalificeret sig til den store finale.

Faktisk var der kun 7,62 sekund mellem nr. 1 og nr. 4 inden finalen. De 4 klasser i finalen var Ålykke 54, Dalum 5a, Risinge 5c og Kroggård 5a.sDet endelige resultat i finalen blev at Kroggård 5a vandt med 9,63 sekund foran Ålykke 5a.

Kroggård 5a sluttede med 953,99 sekunder, Ålykke 5a havde på 2. pladsen 963,62 sekund. På 3. og 4. pladsen blev det Dalum 5a med 974,38 sekund og Risings 5c med 983,45 sekund.

Efter finalen var der præmieoverækkelse af Rådmand Tommy Hummelmose, Direktør i GF Claus Halfgarn og Henrik Schmidt fra SIKO.

Ligeledes var Fungerende Transportminister Trine Bramsen til stede og overrakte Fighterprisen til Esther fra Risinge 5c.

En pris der gives til en fra klassen der hylder fællesskabet og sammenholdet og hjælper alle.

Mange hilsner

Allan P

Lidt uddybende viden omkring Cykelskolen

I cykelskolen kommer alle ud og cykler samt laver Atletik. Her er det vigtigt at vi lærer eleverne alt omkring sikkerhed samt fart og styring når man er i bevægelsen på en cykel.

En læring de derefter kan bruge i dagligdagen når de cykler i skole m.m.

I skoleturneringerne er det kun de 8 bedste resultater i hver disciplin der tæller til klassens resultat.

Det betyder at nogen i klassen er gode på cykelbanen. Nogen er gode på E-cykling og nogen er gode til at holde balancen.

Alle i klassen bidrager til klassens resultat og et større fællesskab og sammenhold. Ingen bliver mobbet over deres resultater.

Et andet element er at alle klasserne laver en prioriteringsliste over hvem der er bedst til at cykle fra klassen inden de kommer til cykelbanen.

Det betyder at det altid er 2 med nr. 1, og nr. 2 også videre der køre mod hinanden og ikke nr. 1 mod nr. 23.

Dermed bliver alle heat på banen lige spændende fordi man kører mod en ligeværdig elev.

Det har vist sig gennem så mange år at projekterne er med til et større fællesskab i klasserne. Det er de meddelelser der gang på gang kommer tilbage fra skolerne.

En anden indikator er at et helt skoleår bliver udsolgt på 2-3 uger når vi sender invitationer ud i marts.

Vi må havde ramt noget som skolerne ønsker at deltage i med deres klasser.

Vi er blevet lidt ,“verdens kendt“☺️ i Danmark på vores Skoleprojekter.

Viborg Kommune har bedt mig komme til et idrætsmøde i maj, hvor jeg skal holde et indlæg for alle deres idrætsklubber om hvordan Cykling Odense og Odense Kommune samarbejder om den åbne skole.