Ugens Fonds Tips – Uge 50.

Foreningsværkstedet, SIKO og Odense Kommune kommer her med ugens Tips til din forening.

Selve ansøgningen til fonden er det vigtigste.

Det er HER du skal fortælle den gode historie om jeres forening og projektet som I søger penge til, og det er essentielt at du på den første halve A4-side får vækket læserens interesse.

Sæt dig i modtagerens situation, prøv at tænke som dem.
Sagsbehandleren i fonden får måske 20 ansøgninger hver dag, så de kan godt blive trætte af at læse laaaange kedelige historier, hvor pointen kommer på side 3 !!!
Lav en kort og præcis ansøgning, og fortæl med entusiasme om jeres projekt, og lad sagsbehandleren blive smittet af din entusiasme .

De fleste større fonde har i dag digitale ansøgnings-systemer, som tilgås via fondenes hjemmesider, og login sker ofte med jeres forenings MitID.
De digitale ansøgnings-systemer har ofte en række spørgsmål og svar-rubrikker med f.eks. plads til 500 anslag, og så muligheden for at vedhæfte filer med årsregnskab, vedtægter, projekt-budget, mv.

Hos nogle fonde kan man nøjes med at sende en mail med en ansøgning + de relevante bilag, og andre fonde har et meget simpelt ansøgningssystem på deres hjemmeside, som man blot udfylder og trykker på ”send”.
Så det er meget forskelligt fra Fond til Fond, hvilke formelle krav de stiller til jer som ansøgere. Husk blot at give fondene præcist det som de beder om, ellers diskvalificerer I jeres ansøgning og spilder jeres tid.

Her kan du se hvordan ansøgnings-systemet hos Albani-Fonden ser ud:
https://grantmanager.grantcompass.com/albani-fonden/apply-for/202e3e22-b026-420b-8dab-f08467b55805

Har din forening brug for hjælp og sparring til ansøgningen, så står Torben i Foreningsværkstedet klar første tirsdag i hver måned kl. 16.00 – 18.00, på Stadionvej 50, indgang H, 5200 Odense V. Han kan også træffes på mail: fundraising@siko.dk og tlf. 23314302.