Synspunkt af Henrik Schmidt Oktober 2017

Idrætspolitik i Odense: Hovsaløsninger og lynhurtige snuptag

Overraskelser giver næsten altid anledning til øget refleksion og nye muligheder åbenbares. Dette sker særdeles ofte i sportens verden når de små klubber besejrer de store.

Hele den odenseanske idrætsverden blev totalt overrasket fornylig, da politikerne i Odense fremlagde løsningsmodellen på den gordiske knude i fodboldbanesagen, hvor OB, Kildemosen, Røde Stjerne, Bolbro GIF, Boldklubben Enghaven, Posten og Lavia var involveret.

Nu er der fundet en løsning, hvor alle disse klubber er tilfredse. Vi får nogle nye tilfredsstillende udfoldelsesrammer for de idrætsinteresserede børn og unge i centrum og Bolbro.

I SIKO har vi været særdeles aktive medspillere i arbejdet med at finde en optimal løsning og i den forbindelse kan vi kun rose politikere og de involverede klubber for det flotte samarbejde, der har været karakteristisk for hele forløbet. Vi er også meget tilfredse med resultatet.

Vi og alle andre blev imidlertid meget overraskede da Odense Kommune, pludselig kunne finde kr. 8. mio ekstra til projektet!

Alle interessenter, inklusive klubberne og hele embedsmandssystemet i Odense Kommune, har arbejdet ihærdigt og intensivt med at finde løsninger inden for bevillingsrammen på kr. 16 mio. Med et snuptag finder politikerne 8 mio ekstra, hvilket muliggør løsningen på hele problemet!

24 mio. fra kommunekassen til nye fodboldbaner i Odense! Uden de normale krav om medfinansiering fra klubberne i større anlægsprojekter.

I SIKO har vi fuld forståelse for at en række andre klubber undrer sig højlydt. De bliver gentagne gange mødt med kravet om en massiv egenfinansiering til langt mindre projekter. Frivillige ledere må derfor bruge rigtig mange timer på ressourcedrænende indtægtsgivende aktiviteter, som er fuldstændig irrelevante i forhold til idrætten.

Hvorfor gik det så nemt i denne sag?

I SIKO vil vi nu arbejde ihærdigt på at den anvendte model fra fodboldbanesagen kan danne præcedens for de kommende bevillinger til foreningsidrætten. Når man pludselig kunne finde så mange anlægskroner til den aktuelle sag må det samme kunne lade sig gøre til de mange projekter i andre lokalområder.

Så kære politikere, vi ser frem til tilsvarende løsninger i hele byen.

Endelig må vi også stille spørgsmålet om idrætspolitisk planlægning i virkeligheden er en by i Rusland, her i Odense? Hovsaløsninger og lynhurtige snuptag ser ud til at have langt større effekt!

Vi holder idrætspolitisk valgmøde onsdag d. 8. november!

Her kommer partiernes spidskandidater. Vi skal opfordre forenings­lederne til at møde massivt op.